Wordle: Waardering Aandacht Erkenning Respect
  • k4.jpg
  • header2-5.jpg
  • header2-1.jpg
  • k6.jpg
  • header2.jpg
  • k8.jpg
  • header2-4.jpg
  • k2.jpg
  • header8.jpg
  • header6.jpg

Militaire Lourdesbedevaart

logo

PERSBERICHT

58e INTERNATIONALE MILITAIRE BEDEVAART VAN 20 - 22 MEI 2016

De Rooms-katholieke Geestelijke Verzorging, in samenwerking met de Stichting Militaire Lourdes Bedevaart, nodigen u uit deel te nemen aan de Militaire bedevaart 2016 naar Lourdes.
Met als thema “Zijn deur staat altijd open” ontmoeten militairen uit tientallen landen elkaar in een ambiance van bezinning en gebed, afgewisseld met lichtere momenten van gezelligheid en kameraadschap.
Internationale grootse vieringen worden afgewisseld met intiemere bijeenkomsten op nationaal niveau. Verder is er ruimte voor onderling contact, onder meer tijdens een gezamenlijke receptie met lunch en er wordt gelegenheid geboden deel te nemen aan een excursie.
Alle (post)actieve militairen en burgerambtenaren van Defensie tot en met 75 jaar zijn welkom om deel te nemen. Zij mogen ieder één introducé(e) of begeleid(st)er meenemen.

In principe dient iedere deelnemer in staat te zijn om met een bus te reizen. We zetten zowel dag- als nachtbussen in, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
Voor degenen die daartoe niet in staat zijn, bijvoorbeeld vanwege afhankelijkheid van een rolstoel, is een beperkt aantal vliegtuigstoelen beschikbaar. Het bestuur laat zich in dat geval adviseren door een arts. Hetzelfde geldt voor de leeftijdsbeperking. Bent u ouder dan 75 jaar, dan bekijkt een arts met u de mogelijkheden.

De reis kan ook per motor gemaakt worden, met een speciaal aan- en terugreisprogramma, waaronder een Battlefield tour. Dit programma begint op 17 mei en eindigt op 26 mei.

Ook voor 2016 willen we ons speciaal inzetten voor die collega’s/veteranen die tijdens (recente) missies op een of andere wijze gewond zijn geraakt. Het programma in Lourdes voorziet in een aantal momenten waarop mogelijkheid tot lotgenotencontact wordt geboden met collega’s uit andere landen.

Voor alle bedevaartgangers worden eenvoudige, maar goed verzorgde hotels gereserveerd op basis van volpension. Dit is bij onderstaande prijzen inbegrepen, tenzij anders vermeld.

De prijzen voor de busreizen zijn berekend op basis van een mogelijke onder intekening, waardoor de kosten per persoon in aanvang hoger zijn. Bij een gunstiger bus bezetting krijgt u een deel van het geld terug. De kosten bedragen maximaal € 550,- voor de dagbus of maximaal € 470,- voor de nachtbus, exclusief toeslag 1 persoonskamer (€ 180,- dagbus/
€ 110,- nachtbus).
De motorbedevaart kost € 495,- exclusief toeslag 1 persoonskamer, de brandstofkosten en de maaltijden onderweg.

NB. De prijzen zijn onder voorbehoud. Kleine wijzigingen kunnen worden toegepast bij facturering.

Bij de reiskosten zijn inbegrepen:
 alle toeslagen
 diner en ontbijt in het hotel onderweg op de heen- en terugweg (dagbus, voor motoren alleen ontbijt)
 verblijf te Lourdes: vier hotelovernachtingen - vol pension
 collectieve ziektekostenverzekering
 inschrijving bij de Pèlerinage Militaire International en PMI-insigne 2016.

De prijzen voor de vliegreis worden bekend gemaakt indien u daarvoor in aanmerking komt. Details over de verzorging en het programma krijgt u zodra u uw belangstelling heeft kenbaar gemaakt.

Meer informatie vindt u op de website: www.militairebedevaart.nl.
Daar vindt u ook een digitaal inschrijfformulier.
U kunt zich ook aanmelden bij het secretariaat SMLB , telefoon 06 1549 2778 of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daar kunt u zich ook melden voor nadere informatie.

Uw inschrijving moet vóór 1 maart 2016 binnen zijn.  Klik hier voor de folder.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Een andere steunorganisatie van het Militaire Bisdom is de Stichting Militaire Lourdesbedevaart (SMLB). 

De stichting ondersteunt de jaarlijkse militaire bedevaart naar Lourdes, die georganiseerd wordt door de Rooms Katholieke geestelijke verzorging. In de tijd van de dienstplicht vonden jaarlijks zo'n 800 tot 1300 deelnemers de weg naar Lourdes. Veelal gebeurde dit met een speciale trein. Tegenwoordig gaat het om een aanzienlijk kleiner gezelschap, zo'n 200 personen en wordt gereisd per vliegtuig, bus en op de motor. Een enkeling loopt soms of komt op de fiets.

Lourdes staat in het teken van Ontmoeten. Elkaar ontmoeten, zoals dat destijds door de initiatiefnemers, de Franse en Duitse geestelijk verzorgers - ook werd beoogd.
Als je elkaar ontmoet, betekent dat immers Contact, Dialoog - en daardoor begrip voor elkaar.
Zo ontmoeten actief dienende militairen veteranen van Indië of Korea, militairen in opleiding oudere collega's, maar ook burgermedewerkers gepensioneerde militairen - en hetzelfde geld in internationaal verband.

De geestelijke verzorging verzorgt jaarlijks een inspirerend inhoudelijk programma. De SMLB verzorgt de ondersteuning op logistiek gebied. Op de website van de SMLB vindt u informatie over de militaire bedevaarten van vroeger, maar ook het programma voor het komend jaar en een inschrijfformulier. 

 

Klik hier om de ervaringen van Commodore ir. P. Ort te lezen.

 

 

Afbeelding-2

Doneren

Gironummer:  NL90INGB0000007033 ten name van Stichting Nationaal Katholiek Thuisfront

 

Contact

Stichting Nationaal Katholiek Thuisfront Postbus: 2177
3700 CD Zeist
T. 06 54796857
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

anbi

Activiteiten

 

3 november 2018
Requimviering te Best

Aanmelden Herdenkingsdienst